Kunnanhallitus, kokous 13.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Nimikemuutos liikunta- ja hyvinvointivastaava

MUODno-2023-147

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Sivistyspalveluissa päätettiin toteuttaa 1.4.2023 alkaen organisaatiouudistus (kvalt 12.12.2022 § 63). Organisaatiouudistuksen toimeenpanovaiheessa alkuvuonna 2023 on keskusteltu käytännön järjestäytymisasioista ja mm. nimikeasioista.

Käytännössä liikuntasihteerin (1.4.2023 alkaen liikuntavastaavan) tehtäväkuvaan on lisätty syksyllä 2022 hyvinvoinnin edistämistyön tehtävät (khall 29.6.2022 § 159). Kyseessä on ollut ns. pilottijakso ja tämän hetkinen näkemys on, että em. kokeilusta on saatu hyviä kokemuksia ja liikunnanohjaajaresurssin myötä myös palvelutarjonnan kehittäminen on mahdollistunut paremmin. 

Liikuntasihteerin (1.4.2023 liikuntavastaavan) kanssa on keskusteltu, että olisi tarkoituksenmukaista muuttaa virkanimike 1.4.2023 alkaen liikunta- ja hyvinvointivastaavaksi. Näin molemmat keskeiset tehtävän osa-alueet, liikuntapalvelut ja hyvinvoinnin edistämistyö, näkyisivät selkeämmin. Nimike on kuvaavampi ja selkeyttää esimerkiksi viestintää. Hyvinvointialueen ja kunnan yhdyspintatyöskentelyssä liikuntavastaava tullaan nimeämään useisiin hyvinvoinnin edistämisen osa-alueisiin yhdyshenkilöksi; tässäkin yhteistyössä täydennetty nimike toisi hyvinvoinnin edistämistyön näkyvämmäksi.

Nimikemuutoksella ei ole vaikutusta hyväksyttyyn tehtävänkuvaukseen tai tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää, että 1.4.2023 alkaen liikuntavastaavan nimike muutetaan liikunta- ja hyvinvointivastaavaksi. 

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

asianosainen, henkilöstöhallinto, palkat, sivistyspalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)