Kunnanhallitus, kokous 13.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Kiela -kiinteistön myyminen

MUODno-2020-22

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Valtuusto hyväksyi 14.12.2020 § 56 toimitilaohjelman jatkotoimenpiteet ja päätöksen mukaan Kielan kiinteistö asetetaan julkiseen myyntiin. 

Tekninen osasto on luonnostellut Huutokaupat.com -palveluun myynti-ilmoituksen, jossa mm. todetaan kiinteistön perustietoja ja aiempaa käyttöä.  Korkeimman tarjouksen tehneen edellytetään toimittavan suunnitelma kiinteistön tulevasta käytöstä ennen tarjouksen mahdollista hyväksymistä. Tulevan käytön tulee olla linjassa kunnan Master Planin kanssa. 

Myynti-ilmoituksen luonnos toimitetaan oheismateriaalina. 

Ehdotus

Esittelijä

Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää, että korkeimman tarjouksen tehneen edellytetään toimittavan suunnitelma kiinteistön tulevasta käytöstä ennen tarjouksen mahdollista hyväksymistä. Tulevan käytön tulee olla linjassa kunnan Master Planin kanssa. 

Kunnanhallitus hyväksyy luonnoksen mukaisen ilmoituksen julkaistavaksi.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittellijän ehdotuksen. 

Kokouskäsittely

Hallitus keskusteli mm. taideseura Jieriksen näyttelytoiminnasta ja torstaitorien jatkumisen vaihtoehdoista kiinteistön myynnin jälkeen.

Tämän asian käsittelyn aikana pidettiin kokoustauko klo 15.45-15.50. Tauon päättymisen jälkeen suoritettiin nimenhuuto ja puheenjohtaja totesi kokouksessa olevan samat henkilöt kuin ennen taukoa. 

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Valtuusto päätti 12.12.2020 § 56, että kiinteistöohjelman jatkotoimenpiteinä Kielan kiinteistö asetetaan myyntiin. Se on ollut kaksi kertaa myynnissä, mutta tarjoukset ovat jääneet alhaisiksi eikä kiinteistöä ole myyty.

Kielalla on keskeinen rooli osana kiinteistöohjelmaa ja -ratkaisuja.

Mikäli em. kiinteistöä ei saada myytyä, tulee pohdittavaksi, miten kiinteistö hyödynnetään esimerkiksi vuokraustoiminnassa tai kunnan omassa palvelutuotannossa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus asettaa Kielan myyntiin kunnanhallituksen (22.3.2021 § 81) päätöksen ja ehtojen mukaisesti. Myyntiaika on kolme (3) viikkoa.

Mikäli kiinteistö ei mene kaupan, aloitetaan välittömästi suunnitelma kiinteistön hyödyntämisestä vuokratoiminnassa tai omassa palvelutuotannossa. 

 

Muutettu ehdotus

Kunnanhallitus asettaa Kielan myyntiin kunnanhallituksen (22.3.2021 § 81) päätöksen ja ehtojen mukaisesti. Myyntiaika on kolme (3) viikkoa.

Päätös

Hallitus keskusteli tilanteesta ja hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Hallitus totesi, että myyntiehtoja ovat:

  • kiinteistö myydään liike- tai matkailupalvelukäyttöön
  • pohjahinta on määritelty, mutta sitä ei julkaista.

Mikäli hallitus ei saa hyväksyttävää tarjousta, esitetään aloitettavaksi välittömästi suunnitelma kiinteistön hyödyntämisestä vuokraustoiminnassa tai omassa palvelutuotannossa. 

Tiedoksi

elinvoimapalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)