Kunnanhallitus, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 242 Hankinnat ja hankintaohjeet

MUODno-2022-478

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Valtuusto hyväksyi 13.12.2021 § 87 talousarvion vuodelle 2022 ja yleishallinnon strategiaa tukevaksi toiminnalliseksi tavoitteeksi asetettiin hankintaohjeistuksen laatiminen.

Hankintaohjeistus on lakia täydentävä toiminnallinen ohje ja siinä linjataan kunnan kannalta tärkeimmät periaatteet ja käytännöt hankintoihin ja -sopimuksiin liittyen. Hallintosäännössä on määräykset toimielinten ja viranhaltijoiden toimivallasta.

Hankintalaissa (1397/2016) säädellään kilpailuttamismenettelyistä ja toimintavelvoitteista, joita julkisten viranomaisten ja muiden lain 5 §:n soveltamisalaan kuuluvien hankintayksiköiden on noudatettava hankinnoissaan. Toimintavelvoitteiden taustalla ovat Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen mukaiset syrjimättömyyden-, yhdenvertaisuuden-, avoimuuden- ja suhteellisuuden periaatteet. Hankintoja koskevat yleiset periaatteet on todettu hankintalaissa. Sen mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

Hankintaohjeessa on sovellettavia menettelytapoja ja siihen sisältyy liitteinä mm. pienhankintaohje ja malleja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus hyväksyy ohessa olevan Hankinnat ja hankintaohjeet ja määrää sen noudatettavaksi 1.11.2022 lukien. 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Tiedoksi

palvelualueet, talouspalvelut