Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 200 Vaalikelpoisuuden menettäminen ja Lapin poliisiasian neuvottelukunnan jäsenen valitseminen

MUODno-2022-372

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Valtuusto valitsi 9.8.2021 § 62 Lapin poliisiasiain neuvottelukunnan varsinaiseksi jäseneksi Kalevi Rytkösen (KOK) ja varalle Pirjo A, Rauhalan (KESK)  31.5.2025 saakka. 

Kalevi Rytkönen on 15.8.2022 toimittanut ilmoituksen, jonka mukaan hän muuttaa pois paikkakunnalta 1.10.2022 alkaen. 

Kuntalain 71 §:n mukaan vaalikelpoinen kunnan luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. 78 §:n mukaan luottamushenkilön menettäessä vaalikelpoisuutensa on sen toimielimen, jonka valittava luottamushenkilö on, todettava luottamustoimi päättyneeksi. 

Poliisin hallinnosta annetun asetuksen 13 §:n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen jäsenet poliisin neuvottelukuntaan ja kullakin henkilö­kohtainen varajäsen. Lisäksi neuvottelukuntaan kuuluu poliisilaitoksen päällikkö. Poliisihallitus vahvistaa jäsenten lukumäärän. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se

  • toteaa Kalevi Rytkösen luottamustoimen päättyneeksi hänen menettäessään vaalikelpoisuutensa 1.10.2022 paikkakunnalta muuton vuoksi ja 
  • valitsee hänen tilalleen jäsenen Lapin poliisilaitoksen neuvottelukuntaan noudattaen kunta- ja tasa-arvolakia sekä hallintosääntöä.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Tiedoksi

valtuusto

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)