Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 219 Osallistuminen Nordregion SDG Matchmaking –tilaisuuteen Tukholmassa

MUODno-2022-358

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Virkkunen, toimistosihteeri, sari.virkkunen@muonio.fi

Perustelut

Nordregion fasilitoima SDG matchmaking –työpaja järjestetään 13.-14.10.2022 Tukholmassa ja se on suunnattu pohjoismaiden kunnille, alueille sekä muille toimijoille. Työpajan tavoitteena on jakaa kokemuksia esimerkiksi kestävän kehityksen strategiasta, toimenpiteistä ja työkaluista sekä oppia ja saada inspiraatioita muilta vaikuttavampien kestävän kehityksen toimenpiteiden tekemiseen kunnassa.

Kunnanvaltuuston 13.6.2022 § 27 hyväksymä kuntastrategia on kestävän kehityksen mukain ja siinä on valikoitu kunnan erityisesti edistämät SDG-tavoitteet (Sustainable development goals) valtuustokaudelle. Kuntastrategian laajamittainen jalkautuminen organisaatioon ja yhteisöön erityisesti SDG-tavoitteiden osalta sekä strategisten toimenpiteiden seuranta ja arviointi kyseisten kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta vaativat erityistä huomiota, osaamista, verkostoja ja hyviä käytäntöjä. Lapin Liitto on lähestynyt Muonion kuntaa ja tiedustellut Muonion kunnan kiinnostusta osallistua kyseiseen tilaisuuteen Tukholmassa. Osallistumalla Tukholmassa järjestettävään SDG Matchmaking –tilaisuuteen mahdollistetaan ennen kaikkea hyvien käytäntöjen kuuleminen, niistä oppiminen sekä myös omien kokemusten jakaminen siitä, miten SDG-tavoitteita voidaan kunnassa konkreettisesti viedä käytäntöön esimerkiksi kuntastrategian lähtökohdista.

Vt. kehittämispäällikkö ********* on osallistunut Lapin Yliopiston koordinoiman Kansainvälisen TKI-osaamisen kehittäminen Lapissa KATOS-hankkeen pilottikoulutusryhmään sekä ohjausryhmätyöskentelyyn vuosien 2020 – 2022 välisenä aikana. KATOS-hankkeen kehittämistavoitteena on Lapin ja sen yritysten sekä muiden toimijoiden kilpailukyvyn ja elinvoiman lisääminen erityisesti kasvu- ja rakennemuutosaloilla. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää kansainvälisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) osaamisen kehittämistä ja hyödyntämistä yhteistyössä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja alueen muiden toimijoiden kesken. Hankesuunnitelman mukaisesti yhtenä toimenpiteenä on mahdollistaa ja järjestää alueen avaintoimijoille sekä yritysten ja muiden kohderyhmien edustajille EU-rahoitusohjelmiin perehdyttäviä opinto- ja benchmarking-matkoja sekä verkostoitumismatkoja. KATOS-hankkeen ohjausryhmä on esittänyt hankkeen ohjausryhmälle Muonion kunnan osallistumisen kustantamista Tukholman SDG matchmaking –työpajaan lentolippujen sekä majoituksen osalta vt. kehittämispäällikölle ja kunnanjohtajalle. Tapahtumalla ei ole erillistä osallistumismaksua.

Hallintosäännön 37 § mukaan kunnanhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat ulkomaan virkamatkaa, pl. lähialueet.

 

Ehdotus

Esittelijä

Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää, että vt. kehittämispäällikkö ********* ja kunnanjohtaja ********* voivat osallistua Nordregion järjestämään SDG Matchmaking työpajaan Tukholmassa, mikäli KATOS-hanke kustantaa matkustus- ja majoituskustannukset. 

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Valmistelija

  • Sari Virkkunen, toimistosihteeri, sari.virkkunen@muonio.fi

Perustelut

Hallitus hyväksyi kunnanjohtajan ja vt. kehittämispäällikön osallistumisen Nordregion SDG Matchmaking - tilaisuuteen 13.10.-14.10.2022 Tukholmassa 22.8.2022 § 183.

Lapin aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Jääkäriprikaatin kanssa alueellisen maanpuolustuskurssin 10.10.- 14.10.2022 Oloksella ja kunnanjohtaja on hyväksytty tälle kurssille. 

Kunnanjohtaja on selvittänyt KATOS-hankkeen hallinnoijalta, että matkalle voi osallistua hänen sijastaan hallintojohtaja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää, että vt. kehittämispäällikkö ja hallintojohtaja voivat osallistua Nordregion järjestämään SDG Matchmaking työpajaan Tukholmassa, mikäli KATOS-hanke kustantaa matkustus- ja majoituskustannukset. 

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Esteellisyys

  • halintojohtaja (hallintolaki 28.1 §)

Kokouskäsittely

Hallintojohtaja poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi ja kunnanjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä.

Tiedoksi

asianosaiset

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)