Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 208 Käkinivan rakentamattoman tontin edelleenluovutus

MUODno-2022-431

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

********* lahjoitettiin vuonna 2004 Muonion Lohiviikkojen palkintona Käkinivan ranta-asemakaavan alueelta tontti Käkimustikka (498–401–47–13). Käkinivan luovutuskirjojen ehdoissa on rakentamisvelvoite kolmen vuoden kuluessa luovutuskirjojen allekirjoittamisesta. Samoin ehdoissa todetaan, että edelleen luovuttamiseen on saatava kunnan kirjallinen lupa ja luovutusehtoihin on kirjattava alkuperäisen luovutuskirjan ehtoja (mm. rakentamisvelvoite ja yhdyskuntaa palvelevien johtojen ym. sijoittaminen).

********* tontille ei ole rakennettu ja hän pyytää 19.9.2022 kirjeellä lupaa luovuttaa rakentamaton tontti edelleen eteenpäin yksityishenkilöille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus hyväksyy kiinteistön Käkimustikka (498–401–47–13) edelleen luovuttamisen rakentamattomana siten, että luovutuskirjan ehtoihin kirjataan:

  • Kiinteistönomistaja sallii kunnan osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien tarpeellisten johtojen, laitteiden yms. ja niiden kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle.Tässä tarkoitetuista toimenpiteistä kiinteistönomistajalle aiheutuva suoranai­nen huomattava haitta tai vahinko korvataan erikseen tehtävän sopimuksen mukaisesti.
  • Ostaja sitoutuu olemaan myymättä tai muutoin luovuttamatta edelleen tilaa rakentamattomana, ellei Muonion kunta anna tähän kirjallista suostumusta.
  • Ostaja sitoutuu ottamaan nämä sopimusehdot vastaisiin luovutuskirjoihin. Mikäli tila luovutetaan rakentamattomana, myös rakentamisvelvoitteen ehto on otettava luovutuskirjaan.
  • Mikäli ostaja laiminlyö edellä tarkoitetun rakentamisvelvollisuuden tai luo­vuttaa kiinteistön sopimuksen vastaisesti rakentamattomana edelleen, hän on velvollinen suorittamaan Muonion kunnalle sopimussakkona neljä tuhatta (4 000) euroa kertasuorituksena, ellei kunta vapauta ostajaa joko kokonaan tai osit­tain sopimussakon suorittamisesta.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Kokouskäsittely

Matti Myllykangas saapui takaisin kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana. 

Tiedoksi

asianosainen, elinvoimapalvelut

Muutoksenhaku

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion kunnanhallitus

Kirjaamon yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, Puthaanrannantie 15, 99300 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 a
Sähköpostiosoite: kirjaamo@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan kirjaamosta.