Kunnanhallitus, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 259 Osallistuminen digitaalisen turvallisuuden Taisto-harjoitukseen

MUODno-2023-452

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Suomen suurin digitaalisen turvallisuuden harjoitus Taisto järjestetään kuudetta kertaa marraskuussa.

Taisto on maksuton harjoitus, jossa pääsee testaamaan ja kehittämään kunnan omia toimintatapoja kuvitteellisten häiriötilanteiden kautta. Taisto tarjoaa turvallisen tavan harjoitella, testata ja kehittää oman organisaation digitaalista turvallisuutta. Toimintamallit ja ohjeet pääsevät todentuntuiseen testiin, sillä harjoituksen tapahtumat peilaavat todellisen maailman ajankohtaisia uhkia.

Harjoituspäivänä pääsee osallistumaan valmiiseen digiturvaharjoitukseen, jonka taustatarina, tapahtumat ja tehtävät välitetään harjoitustiimille digitaalisen harjoitusalustan kautta. Harjoitus keskittyy häiriötilanteiden hallintaan, johtamiseen ja viestintään.

Taisto on suunnattu erityisesti julkiselle sektorille, mutta mukana on muitakin toimijoita. Viime vuonna Taistossa harjoitteli ennätykselliset 375 organisaatiota. Mukana oli harjoitustiimejä mm. valtionhallinnosta, kunnista, korkeakouluista ja sote-sektorilta.

Tänä vuonna Taisto-harjoituspäivät ovat 2.11., 9.11., 16.11., 23.11. ja 30.11.2023, näistä voi valita omalle toiminnalle sopivimman päivän.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää, että Muonion kunta osallistuu Taisto23 -harjoitukseen.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

johtoryhmä

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)