Kunnanhallitus, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 250 Ravitsemis- ja siisteyspalveluiden yhtiöittämisen valmistelu Pellon ja Enontekiön kuntien kanssa Pellon Serviisi Oy:hyn

MUODno-2022-489

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Kunnanhallitus päätti 12.6.2023 § 192 sitoutua Enontekiön ja/tai Pellon kuntien kanssa yhteisen yhtiön muodostamiseen ateria- ja siisteyspalveluiden osalta. Samassa yhteydessä linjattiin, että mikäli tämä ei toteudu, kunta aloittaa oman ateria- ja siisteyspalvelualan yhtiön valmistelun elokuussa 2023. Kunnan ja Lapin hyvinvointialueen määräaikainen sopimus ateriapalveluiden ostamisesta on tehty korkeintaan vuoteen 2023 loppuun asti. 

Muonio, Enontekiö ja Pello ovat jatkaneet neuvotteluja yhteistyöstä ja 18.8.2023 pidettiin yhteinen palaveri myös Lapin hyvinvointialueen kanssa. Tilaisuudessa keskusteltiin mm. siitä, millainen on kuntien lähtötilanne em. palveluiden suhteen, valmistelun tiekartasta ja lähitulevaisuuden näkymistä puhdistus- ja ravitsemispalveluissa hyvinvointialueella.

Kunnassa on parhaillaan käynnissä yt-neuvottelut ravitsemis- ja siisteyspalveluiden henkilöstön osalta 1.1.2024 toteutettavan liikkeenluovutuksen vuoksi, edellinen neuvottelukerta pidettiin 29.8.2023. Pellon ateria- ja siisteyspalvelut ovat tavanneet Muonion ko. palveluiden kanssa, ja esimiehet ovat käynnistäneet käytännön toimintojen tarkistelun mahdollista yhteistyötä ajatellen.

Lapin hyvinvointialue on osakkaana Pellon Serviisi Oy:ssä ja Muonion kunnalla on mahdollisuus tulla osakkaaksi myös. Pellon kunta kutsuu Muonion kunnan neuvottelemaan mm. hallinnollisista toimenpiteistä sekä osakkuuksista vielä syyskuun 2023 aikana (päivämäärä tarkentuu). Tavoitteena on tiivistää hallinnollista ja operatiivista valmistelua.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää,

  • että kunta jatkaa Pellon kunnan ja Pellon Serviisi Oy:n kanssa yhtiöneuvottelua Muonion kunnan ravitsemis- ja siisteyspalveluiden osalta ja
  • nimetä jäsenet neuvotteluihin.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen ja nimesi neuvotteluihin valtuuston puheenjohtajan, kunnanhallituksen puheenjohtajan ja 2. varapuheenjohtajan sekä valmistelevat viranhaltijat.

Tiedoksi

asianosaiset, Pellon kunta ja Pellon Serviisi Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)