Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Määräalan ostotarjous (rajoittuu asemakaavan 124a tonttiin)

MUODno-2021-162

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto päätti 24.5.2021 § 15 myydä Back-Tolonen Oy:lle asemakaava-alueen tontin 124a. Ostaja on käynnistänyt tontille asemakaavamuutoksen ja suunnittelun yhteydessä on käynyt ilmi, että maa-aluetta tarvitaan lisää mm. liikennejärjestelyjen toteuttamiseksi.

Tarjouksen kohteena on asemakaava-alueelle osoitettu pyörätien alue, joka rajoittuu tonttiin 124a. Pyörätietä ei ole toteutettu kaavan mukaisesti.

Elinvoimajohtaja esittää, että ko. määräala myydään ostotarjouksen tehneelle. Määräalan pinta-ala on n. 609 m2 ja elinvoimajohtaja esittää, että hinnan perusteena käytetään samaa, kuin tontin 124a kohdalla (10 euroa/m2).

Määräalan kartta on ohessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Back-Tolonen Oy:lle myydään kartan mukainen määräala n. 609 m2 hintaan 6 090 euroa. Hallitus valtuutetaan hyväksymään kaupan ehdot.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Minna Back (hallintolaki § 28.1)

Kokouskäsittely

Minna Back ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Pirkko Rauhala toimi puheenjohtajana tämän asian käsittelyn ajan. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)