Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 51 Kunniamerkkiehdotukset 2024

MUODno-2024-98

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Lapin aluehallintovirasto pyytää ehdotuksia tulevana itsenäisyyspäivänä myönnettävistä kunniamerkeistä 19.4.2024 mennessä. Se tekee opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä valtiovarainministeriön pyyntöjen mukaisesti ehdotuksensa tulevana itsenäisyyspäivänä myönnettäviksi kunniamerkeiksi.

Kunniamerkkien myöntämisessä painotetaan erityisesti sitä, että saajan henkilökohtaiset ansiot perustellaan hyvin. Pelkästään virka- ja palvelusvuodet tai virka-asema eivät voi olla kunniamerkin myöntämisen perusteena, vaan perusteluissa lähtökohtana ovat keskitason yläpuolella olevat ansiot, jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattialallaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Lisäksi tulee varmistaa, että mahdollisen aiemman kunniamerkin saamisesta on kulunut vähintään seitsemän (7) vuotta.

Toisen kunniamerkin saaminen edellyttää aina saajan virka-aseman, toimenkuvan tai työtehtävän muuttumista entistä vaativammaksi ja henkilön erityistä ansioituneisuutta uusissa tehtävissä. Erityisansiot ja poikkeukselliset suoritukset tulisi aina voida palkita.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää mahdollisesta ehdotuksesta.

Päätös

Hallitus päätti esittää kunniamerkkiä haettavaksi Merja Hietalalle ja Elli Rauhalalle. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)