Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Sivistysjohtajan viran haettavaksi julistaminen

MUODno-2023-25

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Edellinen sivistysjohtaja irtisanoutui 10.4.2022 alkaen ja kunnanhallitus päätti, että virkaa ei julisteta haettavaksi organisaatiouudistuksen vuoksi. Perusopetuksen rehtori on hoitanut avointa virkaa.  Valtuusto päätti sivistyspalveluiden organisaatiosta 12.12.2022 § 63 ja palvelualuejohtajana jatkaa sivistysjohtaja.

Hallintosäännön 42 a §:n mukaan valtuusto päättää kunnanjohtajan ja palvelualuejohtajien valinnasta, 41 §:n mukaan valtuuston päättäessä virkasuhteeseen ottamisesta, viran haettavaksi julistamisesta päättää hallitus. 40 §:n mukaan virkasuhteeseen ottava viranomainen päättää viran kelpoisuusvaatimuksista, jos niistä ei ole päätetty virkaa perustettaessa

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää julistaa sivistysjohtajan viran haettavaksi toistaiseksi voimassa olevana virkasuhteena. Virka täytetään 1.4.2023 alkaen.

Virkaan valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, asetuksen 986/1998 mukaista rehtorin kelpoisuutta ja kunnallishallinnon ja -talouden tuntemusta sekä kokemusta sivistystoimesta. Viran palkkaus muodostuu kokonaispalkkauksena, se tarkistetaan käynnissä olevassa TVA-prosessissa ja koeaika on 6 kuukautta.

Hallitus nimeää rekrytointiryhmän, johon kuuluvat kunnanjohtaja, valtuuston, hallituksen ja sivistyslautakunnan puheenjohtajat sekä hallinto- ja henkilöstösuunnittelija.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen ja päätti, etttä hakuprosessin tukena käytetään soveltuvuusarviointia.

 

Tämän päätöksen jälkeen kokouksessa pidettiin tauko 16.45-16.55. Puheenjohtaja totesi nimenhuudon jälkeen, että kokouksessa oli samat henkilöt kuin ennen tauon alkamista.

Tiedoksi

sivistyspalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)