Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Henkilökohtaisten lisien takautuvan maksun tilanne

MUODno-2022-455

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Kunta on maksanut takautuvasti viiden vuoden ajalta KVTES:n alaiselle henkilöstölle henkilökohtaisen lisän kertakorvaussumman hallituksen päätöksen 24.10.2022 § 244 mukaisesti. Em. lisän maksamisesta tehtiin paikallinen sopimus.

Kertakorvauksena maksettu henkilökohtaisen lisän summa on 2 010,69 euroa/henkilö ja tämä on suoritettu joulukuun palkanmaksun yhteydessä 122 henkilöstön jäsenelle. Lisän maksamisesta on tiedotettu henkilöstöä. Henkilöstölista on oheismateriaalina (ei julkinen).

Varhaiskasvatuksen opettajat jäivät henkilökohtaisen lisän maksamisesta ulkopuolelle, koska he ovat olleet 1.9.2021 alkaen OVTES:n sopimuksen alla. Ennen tätä ajankohtaa varhaiskasvatuksen opettajat ovat kuuluneet KVTES:n sopimuksen piiriin. Yhteistoimintaelin ei ollut huomioinut em. sopimussiirtoa asian käsittelyssä. Sivistysjohtaja on tuonut asian esille joulukuussa 2022 ja se koskee neljää (4) kunnan palveluksessa ollutta työntekijää.

Lisäksi on tarkistettava teknisen sopimuksen (TS) alla olevien työntekijöiden oikeus takautuvaan suoritukseen. TS:n mukaan työnantajan on käytettävä henkilökohtaisiin lisiin 1.6.2021 mennessä vähintään 0,6 % laskettuna kunnan/kuntayhtymän palveluksessa olevan TS:n piiriin kuuluvan henkilöstön tehtäväkohtaisten palkkojen yhteismäärästä. Tarkistus suoritetaan vuosittain.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi henkilökohtaisten lisien maksamisen KVTES:n alaiselle henkilöstölle joulukuussa 2022 oheismateriaalin mukaisesti.

Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi, että yhteistoimintaelin käsittelee helmikuussa teknisen sopimuksen alla olevien työntekijöiden ja varhaiskasvatuksen opettajien lisien maksamisen perusteet sekä keskustelee vielä em. lisien maksamisen yleisistä linjoista. Kunnanhallitus käsittelee tämän jälkeen yhteistoimintaelimen esitykset.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Tiedoksi

yt-toimielin

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)