Kunnanhallitus, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Käyttösuunnitelman vahvistaminen 2023

MUODno-2023-2

Valmistelija

  • Merja Hietala, talouspäällikkö, merja.hietala@muonio.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto hyväksyi 12.12.2022 § 68 talousarvion vuodelle 2023 ja taloussuunnitelman vuosille 2024–2025. Talousarvion toimeenpano-ohjeen mukaan lautakuntien tulee käsitellä valtuuston hyväksymään talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat helmikuun 2023 loppuun mennessä. Yleishallinnon täytäntöönpano-ohjeet käsitellään tässä kokouksessa.

Kunnanhallituksen tehtäväalueena on yleishallinto. Yleishallinnon osatehtäviä ovat hallinto- ja tukipalvelut, taloushallinto ja henkilöstöhallinto.  Yleishallinto vastaa hallinnon, talouden ja henkilöstöhallinnon keskitettyjen palveluiden tuottamisesta. Kunnan konserniyhteisön tyttärien taloushallinto hoidetaan taloushallinnossa. Yleishallinnossa on myös maksuosuus verotuskustannuksiin, kunnan maksamat jäsenmaksut etujärjestöille sekä kunnanhallituksen alaiset projektit.

Valtuuston hyväksymä vuoden 2023 yleishallinnon talousarvio, tuloslaskelmaosa ja rahoitussuunnitelma toimitetaan esityslistan oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus vahvistaa vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelmaksi yleishallinnon talousarvion sekä kunnan tuloslaskelmaosan ja rahoitussuunnitelman valtuuston päätöksen mukaisesti.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

talouspäällikkö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)