Kunnanhallitus, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Maksuaineistojen maksuoikeus kunnan pankkitileiltä

MUODno-2023-116

Valmistelija

  • Merja Hietala, talouspäällikkö, merja.hietala@muonio.fi

Perustelut

Kuntalain 39 §:n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan taloudenhoidosta ja siihen liittyvänä mm. rahaliikenteen ja sisäisen valvonnan sekä muun taloudenhoidon järjestämisestä. Rahatoimen hoitamisen toimivalta on määritelty hallintosäännön 67 §:ssä. Rahatoimen käytännön hoitamisesta vastaa talouspäällikkö, muutoin kunnan rahatoimesta vastaa kunnanhallitus.

Taloushallinnon toimistosihteeri ********* on palkattomalla virkavapaalla 1.3.2023-31.12.2023. Hallinto- ja talouspalveluiden toimistosihteeriksi on valittu *********(hallintojohtajan viranhaltijapäätös 16.12.2022 § 6).

Kunnan pankkitilien käyttöoikeus on kunnanhallituksen 19.8.2019 § 208 tekemän päätöksen mukaan kunnanjohtaja *********, hallintojohtaja ********* sekä talouspäällikkö *********.

Maksuaineistojen maksaminen kunnan pankkitileiltä (Pohjolan Osuuspankki, Nordea Pankki Oyj ja Danske Bank Oyj) on ollut kunnanhallituksen päätöksen mukaan taloushallinnon toimistosihteeri *********. ********* ollessa palkattomalla virkavapaalla 1.3.-31.12.2023 hänen oikeutensa kunnan maksuaineistojen maksamiseen kunnan pankkitileiltä poistuu ja kunnanhallitus myöntää hallinto- ja talouspalveluiden toimistosihteeri ********* oikeuden maksaa kunnan maksatusjärjestelmistä tulevat maksuaineistot kunnan pankkitileiltä 1.1.2023 lukien.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus myöntää maksuaineistojen maksamisoikeuden kunnan pankkitileiltä hallinto- ja talouspalveluiden toimistosihteeri *********.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

asianosainen, talouspäällikkö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)