Kunnanhallitus, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Päätös selvityspyyntöön sosiaalihuollon toimeenpanoon liittyvien tehtävien hoitamisesta kunnassa

MUODno-2022-324

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Aluehallintovirasto on 7.2.2023 antanut ratkaisun selvityspyyntöön sosiaalihuollon toimeenpanoon liittyvien tehtävien hoitemiseen kunnassa. 

Ratkaisun mukaan asia ei anna aihetta enemmille toimenpiteille aluehallintovirastossa:

Muonion kunta on ollut velvollinen järjestämään muun muassa sosiaalihuollon palvelut lainsäädännössä määritellyllä tavalla ja laajuudessa 31.12.2022 saakka. Aluehallintovirasto katsoo saamansa selvityksen perusteella, että kunnassa sosiaalihuollon palveluja ei välttämättä ole voitu toteuttaa lain edellyttämällä tavalla, koska kunnassa ei ole ollut riittävästi virkasuhteessa työskenteleviä laillistettuja sosiaalihuollon ammattihenkilöitä. Koska kunta ei enää 1.1.2023 lukien ole ollut velvollinen järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kuntalaisilleen, vaan palvelujen järjestämisvastuu on siirtynyt Lapin hyvinvointialueelle, asiassa ei enää ole tarkoituksenmukaista antaa hallinnollista ohjausta Muonion kunnalle. Aluehallintovirasto saattaa päätöksen Lapin hyvinvointialueen tietoon ja huomioon otettavaksi palvelujen järjestämisessä hyvinvointialueella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Lapin aluehallintoviraston 7.2.2023 ratkaisun sosiaalihuollon toimeenpanoon liittyvien tehtävien hoitamisesta kunnassa.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

hyvinvointipalvelut, hyvinvointilautakunta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)