Kunnanhallitus, kokous 21.10.2024

§ 185 Luottamustoimista eroaminen

MUODno-2024-404

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Petteri Hirsikangas on ilmoittanut sähköpostilla 28.8.2024 eroavansa henkilökohtaisista syistä kaikista kunnan luottamustoimista. Hirsikangas on valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Hän toimi myös Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustossa varajäsenenä, yhtymävaltuuston toiminta on päättynyt.

Kuntalain 70 §:n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetuille ja varavaltuutetuille.  

Kuntalain 17 §:n 2 momentin mukaan mm., jos valtuutettu on vapautettu toimestaan, valtuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun.

Kuntalain 79 §:n 1 momentin mukaan luottamushenkilö pysyy toimessaan sen ajan, joksi hänet on valittu, ja sen jälkeenkin siihen saakka, kunnes toimeen on valittu toinen. Kesken toimikautta avoimeksi tulleeseen luottamustoimeen on valittava jäljellä olevaksi toimikaudeksi uusi luottamushenkilö.

Mikäli valtuusto vapauttaa Hirsikankaan kaikista luottamustoimista ja toteaa ne päättyneeksi, avoimiksi tulleisiin luottamustoimiin on valittava uusi luottamushenkilö toimikauden loppuun saakka.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se

  • myöntää Petteri Hirsikankaalle henkilökohtaisista syistä johtuen eron kaikista luottamustehtävistä ja toteaa ne päättyneiksi Muonion kunnassa,
  • merkitsee tiedoksi, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaalilistan ensimmäisen varavaltuutetun Juha Niemelän ja
  • valitsee uuden jäsenen kunnanhallitukseen.

Tämän päätöksen osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa.