Kunnanhallitus, kokous 21.10.2024

§ 202 Leirien ja retkien työaikakorvaukset

MUODno-2024-356

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Perustelut

Leiri- ja retkitoimintaa toteutetaan pääsääntöisesti nuorisopalveluissa sekä koulujen leirikoulutoiminnassa. Yleisimmin työtehtäviensä puolesta leiri- ja retkitoimintaa osallistuu KVTES:n alaisista työntekijöistä nuorisotyöntekijät sekä koulunkäynninohjaajat. Lisäksi liikuntatoimi saattaa järjestää yön yli kestäviä leirejä tai retkiä, jolloin toiminnasta vastaa pääsääntöisesti liikunnanohjaaja.

Tätä ohjetta sovelletaan Muonion kunnan työntekijöihin, jotka tehtävänkuvansa mukaisesti osallistuvat erilaisiin leiri- ja retkitoimintoihin. 

Muonion kunnan nuorisovastaava sekä Kolarin kunnan nuoriso-​ ja liikuntatoimenjohtaja ovat lähestyneet työnantajaa tarpeesta laatia yhteneväinen ohje leirien ja retkien työaikakorvauksista. koska kunnat tekevät yhteistyötä säännöllisesti ja järjestävät yhteisiä tapahtumia/ leirejä/ retkiä,​ joissa on molempien kuntien työntekijöitä yhtäaikaa samoissa työtehtävissä. Näin ollen myös kustannuksia jaetaan tilanteen mukaan toisen kunnan kanssa. Tällöin työvuorot tulee suunnitella yhdessä toisen kunnan leiri- ja retkitoiminnasta vastaavan esihenkilön kanssa.

Oheismateriaalina luonnos ohjeesta.

Ehdotus

Esittelijä

Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Yhteistoimintaelin käy läpi ohjeen leirien ja retkien työaikakorvauksista ja päättää esittää sitä kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Perustelut

Yhteistoimintaelin on käsitelly leirien ja retkien työaikaa sekä työaikakorvauksia koskevaa ohjetta kokouksessaan 10.10.2024 § 53.

Yhteistoimintaelin hyväksyi yksimielisesti oheismateriaalina olevan ohjeen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus hyväksyy ohjeen leirien ja retkien työaikakorvauksista.

Tiedoksi

henkilöstö