Kunnanhallitus, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 330 Kirkonkylän asemakaavan muutoksen 124a vireilletulo ja OAS nähtäville

MUODno-2021-222

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto hyväksyi 24.5.2021 § 16 Kirkonkylän asemakaavan muutoksen käynnistämisen korttelissa 124a ja kunnanhallitus hyväksyi § 222 kaavoituksen käynnistämissopimuksen.

Maanomistaja on toimittanut Uki Lahtinen Oy:n 22.11.2023 laatiman osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Siinä kuvataan mm. asemakaavan muutoksen tavoitteet, aikataulu, menettely ja perustiedot suunnitellusta kaava-alueesta.

Maanomistajan tavoitteena on muuttaa kaavaa siten, että se mahdollistaa kaupallisten palvelujen rakentamisen tarkoituksenmukaisessa laajuudessa. Asemakaavassa alue on kaksikerroksinen ja merkitty pääkäyttötarkoitusmerkinnällä LA. Alueen tehokkuusluku on 0,20.

Suunnittelualue sijaitsee kuntakeskuksessa. Suunnittelualuetta rajaa pohjoisessa Taavantien kevyen liikenteen väylä, idässä Kilpisjärventie ja etelässä Yrjö Kokontie. Lännessä alue rajautuu hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeseen (YH).

Vireillä olevassa keskustan osayleiskaavassa suunnittelualue on merkitty uudeksi tai merkittäväksi muuttuvaksi alueeksi, jonka maankäyttö ratkaistaan asemakaavalla. Alueella on myös käyttötarkoitusmerkintä P: Palvelujen ja hallinnon alue sekä liikenneympäristön muutoskohde.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus hyväksyy kaavanlaatijaksi Uki Lahtinen Oy:n, merkitsee osallistumis- ja arviointisuunnitelman tiedoksi ja kuuluttaa vireilletulon. Lausunnot pyydetään OAS:iin merkityiltä tahoilta.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Minna Back (hallintolaki § 28.5)

Kokouskäsittely

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Pirkko Rauhala toimi puheenjohtajana tämän asian ajan. 

Tiedoksi

kaavan laatija, elinvoimapalvelut, Lapin ELY-keskus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)