Kunnanhallitus, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 340 Työterveyshuoltopalvelujen hankinta 1.1.2024 alkaen

MUODno-2023-330

Valmistelija

  • Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Perustelut

Kunnan työterveyshuoltopalvelut on kilpailutettu Hansel Oy:n dynaamisessa hankintajärjestelmässä (DPS) kunnanhallituksen (25.9.2023 § 257) päätöksen mukaisesti.

Kilpailutus tuli ajankohtaiseksi nykyisen palveluntuottajan irtisanottua sopimuksen palveluiden järjestämisestä. Sopimus päättyy 31.12.2023.

Kilpailutuksen aluksi työterveyshuollon tuottajien kanssa käytiin markkinavuoropuhelu, jonka perusteella hankinnan sisältöä tarkennettiin. Kilpailutus järjestettiin Hanselin DPS -järjestelmässä 13.10.2023 - 8.11.2023. Kilpailutuksen tavoitteena oli saada sopimus työterveyshuoltopalveluista ajalle 1.1.2024 - 31.12.2026 (+ optiovuodet 2027 ja 2028).

Palveluntarjoajilla oli mahdollisuus kysyä tarjouspyyntöön liittyviä tarkentavia kysymyksiä 27.10.2023 klo 14 mennessä. Tarjouspyyntöön kohdistui neljä kappaletta tarkentavia kysymyksiä. Palveluntuottajien kysymyksiin vastattiin 3.11.2023.

Tarjouspyynnön määräaikaan 8.11.2023 klo 12 mennessä ei saapunut yhtään tarjousta.

Koska sopimus nykyisen palveluntuottajan kanssa päättyy 31.12.2023 tulee kunnan työterveyslain velvoittamana ratkaista nopealla aikataululla vähintään lakisääteisen työterveyshuollon järjestämisen tapa 1.1.2024 alkaen.

Väliaikaisen työterveyshuollon hankkiminen on tässä tilanteessa ainoa mahdollinen vaihtoehto. Hankintasopimus on syytä tehdä määräaikaisena ajalle 1.1. – 31.12.2024, jonka aikana kilpailutus avataan uudelleen ja varsinainen sopimus saadaan tehtyä.

Arvio työterveyshuoltopalveluiden järjestämisen kustannuksista on n. 40 000 €/ vuosi. Muonion kunnan hankintaohjeen mukaan 20 000–399 999 euron arvoisissa hankinnoissa tulee pyytää kirjalliset tarjoukset Cloudialla avoimena tarjouspyyntönä. Kuitenkin hankintalain 40 §:n mukaan suorahankinnan voi valita, jos

1.      Avoimessa tai rajoitetussa menettelyssä ei ole saatu lainkaan osallistumishakemuksia tai tarjouksia.

2.      Sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi.

Hankintalain yleisiä periaatteita ja kunnan hankintaohjeita noudattaen pyydettiin tarjoukset suorahankintaa varten kilpailutuksen markkinavuoropuhelussa kiinnostuksensa palvelujen tarjoamiseen osoittaneilta Pihlajalinna Oy:ltä ja Suomen Terveystalolta. Päivitetty tarjouspyyntö perustui alkuperäisen tarjouspyynnon mukaisiin materiaaleihin, mutta enimmäishinta rajaavana tekijänä poistettiin. Tarjouksen valintaperusteena on hinta; lopuksi halvimman hinnan antanut tarjoaja valitaan sopimustoimittajaksi.

Tarjouspyynnöt lähetettiin sähköpostitse 10.11.2023 ja tarjouksen jättämisen viimeinen päivä oli 20.11.2023 klo 16.00. Palvelun tarjoajilla oli mahdollisuus jättää tarjouspyyntöön liittyviä tarkentavia kysymyksiä 15.11.2023 klo 16.00 mennessä. Määräaikaan mennessä kysymyksiä saapui seitsemän (7) kappaletta, joihin vastattiin 17.11.2023.

Tarjouspyynnön määräaikaan mennessä saapui tarjoukset sekä Pihlajalinna Oy:ltä että Suomen Terveystalolta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää hankkia työterveydenhuollon palvelut halvimman hinnan antaneelta Pihlajalinna Oy:ltä määräaikaisesti ajalla 1.1.2024 – 31.12.2024. Hallinto- ja henkilöstösuunnittelija valtuutetaan sopimaan sopimuksen yksityiskohdat.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

Pihlajalinna Oy, Suomen Terveystalo Oy, hallinto- ja henkilöstösuunnittelija, yt-toimielin

Muutoksenhaku

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion kunnanhallitus

Kirjaamon yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, Puthaanrannantie 15, 99300 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 a
Sähköpostiosoite: kirjaamo@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan kirjaamosta.