Kunnanhallitus, kokous 26.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 119 Käkinivan tonttien rakentamisvelvoite

MUODno-2021-158

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, tekninen johtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Käkinivan ranta-asemakaavan alueelta on myyty kaikki tontit.

Kaikkien myytyjen tonttien kauppakirjoissa on ehto, jonka mukaan ostajat ovat sitoutuneet rakentamaan ranta-asemakaavan, rakennusjärjestyksen ja hyväksyttyjen piirustusten mukaisen lomarakennuksen, joka on vähintään 60 % kaavan mukaisesta rakentamisoikeudesta kolmen vuoden kuluessa kaupantekohetkestä siihen valmiusasteeseen, että rakennustarkastusviranomainen voi siinä suorittaa rakennusjärjestyksen edellyttämän hyväksyttävän käyttöönottokatselmuksen.

Kiinteistöt 498-401-47-6 ja 498-401-47-15 ovat täysin rakentamatta ja kiinteistöllä 498-401-47-18 rakentamisvelvoitteesta täytetty 35 %.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus velvoittaa kiinteistön omistajat maksamaan sopimussakon, mikäli he eivät aloita rakentamisvelvoitteen mukaista rakentamista kuluvan vuoden aikana ja saata rakennusta valmiiksi (hyväksytty käyttönottokatselmus) vuoden 2022 kesäkuun loppuun mennessä.

Kunnanhallitus päättää, että kiinteistöjen omistajat voivat vaihtoehtoisesti palauttaa tontit kunnalle. Palautettavasta kauppahinnasta vähennetään 2 000 euroa aiheutuneista toimistokuluista ja yleiskustannuksista.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

tekninen osasto, kirjanpito