Kunnanhallitus, kokous 26.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 117 Ostotarjous tontti 124a (linja-autoasema)

MUODno-2021-162

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Minna Back-Tolonen ja Ismo Tolonen ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa ostaa perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun tontin 124 a kirkonkylän asemakaava-alueelta. Tontin kaavamerkintä on LA (linja-autoasema), sen pinta-ala on 6 640 m2 ja se sijaitsee virastotalon vieressä.

Valtuusto päätti 1.4.2019 § 17 keskustan tonteille hinnat ja ko. tontin hinnaksi määräytyi 66 400 euroa.

Ostajien ehtona on mm. neuvottelut kaavamuutoksen käynnistäminen liikerakennuksen rakentamista varten kaupanteon jälkeen ja kaavamuutoksella tavoitellaan tontin tehokkuusluvun nostamista. Mikäli sopimusta kaavamuutoksen käynnistämisestä ei solmita, ostaja palauttaisi tontin rakentamattomana ja kauppahinta palautettaisiin ostajalle 2 000 euron toimistokuluilla ja yleiskustannuksilla vähennettynä.  Lisäksi ehtoina on kunnan/pelastuslaitoksen varastorakennuksen ja sääaseman siirtyminen määräaikaan mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy tarjouksen asemakaavan tontista 124 a ja kunnanhallitus valtuutetaan päättämään kaupan ehdoista.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Esteellisyys

  • Minna Back-Tolonen (asianosainen, hallintolaki 27 ja 28 § 1. mom)

Kokouskäsittely

Minna Back-Tolonen ilmoitti olevansa esteellinen (asianosainen), selosti suunnitelmia tontin suhteen ja poistui kokouksesta keskustelun ja päätöksenteon ajaksi.

Petteri Hirsikangas saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana. 

Tiedoksi

tekninen toimisto, kirjanpito